Pasul 4: asocierea cu date externe

SenseTask permite asocierea unor etichete din document cu valori din alte aplicații, un exemplu ar fi asocierea pozițiilor de pe factură cu produsele de nomenclatorul de articole dintr-un ERP.

Configurează etichetele să arate date externe #

Pentru a configura etichetele unui document să arate date externe, vedeți Setările unui director.

În cazul documentelor fiscale (ex. facturi, bonuri) se pot adăuga date la etichetele Gestiuni, Plan de conturi, Nume extern etc.

Odată ce aceste etichete sunt configurate, trebuie să sincronizați datele externe în platforma SenseTask.

Sincronizează datele externe in SenseTask #

Dacă nu ați sincronizat datele în timpul configurării integrării Sincronizează date externe în SenseTask, puteți face acest lucru și în timpul revizuirii unui document, navigând la numele integrării (dreapta sus, sub numele fișierului în curs de revizuire), un meniu se va deschide de unde puteți sincroniza datele dorite (Sincronizează articole, Sincronizează gestiuni etc.).

Dacă date externe sunt sincronizate in aceste etichete, le veți putea vedea in revizuirea documentului. De exemplu dacă un nomenclator (ex. de produse) al unei integrări este încărcat, puteți selecta din lista Nume extern.

Asocierea cu datele externe în timpul revizuirii #

Odată sincronizate puteți asocia valori de pe document cu date externe, de exemplu facturi asocia o poziție de pe factură cu un articol din nomenclator (Nume Extern). Dacă un produs a fost asociat anterior cu un articol din nomenclator, data viitoare va apărea o sugestie în aceasta listă.

În timp, platforma va da din ce in ce mai multe sugestii eficientizând gradual asocierea cu datele externe.

În lista Nume extern apar si alte opțiuni:

  • Produs nou – marchează aceasta poziție pentru a crea un produs nou in ERP la export
  • Reducere sau Majorare – distribuie reducerile sau majorările pe alte poziții conform opțiunii selectate

Când aveți un produs nou, este recomandat sa creați produsul nou întâi in ERP și să Sincronizați articole noi pentru această integrare, Sincronizează date externe în SenseTask, astfel veți putea asocia produsul la prima apariție.

Dacă nu vedeți datele externe la o etichetă:

Powered by BetterDocs